19 Şubat 2016

KADINLAR İÇİN MİM...

Bir varmış bir yokmuş...

Hepimiz böyle başlayan masallarla büyüdük kötüler hep bir vardı bir yoktu. İyiler genelde hep kazanırdı. Kazanmasa da iyiler kazansın; masallar,filmler,diziler iyi sonla bitsin isterdik hep.

En fazla iki gruba ayrılır ortada sıçan oynardık... Ahmet, Mehmet, Ayşe, Emine.. var mıydı ki bir cinsiyetimiz... Arkadaştık.Dosttuk.. sahi ne zaman erkek yada kadın olduk?


Masalın hangi bölümünde Mehmet, Ayşe boşanmak istiyor diye yol ortasında bıçaklayarak on yerinden öldürme hakkına sahip oldu?..  Yada Ahmet, Emine kısa etek giymiş diye üstüne üstlük birde gecenin bir vakti sokakta gezdiği için tecavüz etme hakkına sahip oldu? sahi hangi masaldı o?




Yada Ayşe neden boşanamadı Mehmet'ten..Neden "elalem neder" diye gecelerini ağlayarak,düşünerek geçirdi.. ilk kim dedi kocasına "uzak dur mesafe koy arana artık dul kadın o"... sahi kim taktı "Dul Kadın" etiketini hemen...
Mehmet Ayşe'yi başka bir Ayşe ile mi aldattı? peki başka bir Ayşe neden yaptı hemcinsine bunu?

Ahmet pipisini komşu teyzelere ve amcalara hodri meydan gösterirken Emine neden sıkı sıkı saklamak zorundaydı ?  Sahi kim göster dedi ilk...yada sıkı sıkı sahip çık diye? neden ismi kadınınki "namus" erkeğinki "yakışır" oldu?

Mehmet elinde kumandasıyla otururken Ayşe neden çamaşır toplamak ütü yapmak çocuklarla ilgilenmek zorundaydı? Emine'de işe gittiği halde neden daha erken kalkıp Ahmet'e kahvaltı hazırlamak zorundaydı? sahi kadınları hizmetçi erkekleri padişah gibi kim yetiştirdi? 

Neden Ayşe'nin yada Emine'nin üstündeydi bütün yük bir evlat yetiştirirken?



....................

Çok geç kalmış bir mim benim ki... kadınlar için mim..tam istenilen bir mim değil ama..böyle yazmak geldi içimden... birazda iğneyi batırayım istedim çuvaldızı batırmadan...

SAYGILAR...

38 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yetenek sevindim begenmene :)

      Sil
  2. Topunun Allah belasını versin :(

    YanıtlaSil
  3. ;((( Kitapçım.. Gözlerim doldu yine! Nasıl güzel özetlemişsin? Bunu yapanlar kadın ya da erkekten öte insan bile değiller malesef ;(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef daginigim. taslaklarda bekliyordu bitirmek istedim gece. Dolmasın gözlerin daginik hassas annem..

      Sil
  4. Günaydın...

    Yüreğinize sağlık, çok güzel bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gunaydin çok teşekkür ederim. Begenmenize çok sevindim.

      Sil
  5. Kitapçı Annem! Süpersin... Bu nasıl anlatım şekli böyle, bayıldım... Çok güzel nokta atışları yapmışsın ki ;) fotolar bile cuk cuk... Helal yakışır, hatunların güzeli ;) ahahaaa biri beni durdursun... DAĞINIKKK!!! Stop deeeee ;) üfff yaa kadınların gönlünü hoş etsin herkes bana neeee!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmeyenleri ip gibi dizer sıra dayağı ya da falaka hıııhhh :)

      Sil
    2. Fenomenim canimm teşekkür ederim. Icimden geldi yazdim oldu mu bilemedim. Falaka sıra dayağı. İkisi de güzel :) uyar bana

      Sil
    3. Durdurani vururum durma devam et Fenomenim.:))))

      Sil
    4. Olmaz mı, sen yaparsın da kitapçı annem!!! Ellerine sağlık, çok iyi gerçekten;)

      Sil
  6. Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın gerçekten. Daha da üstüne ne denir bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dreamella teşekkür ederim. beğendiğine çok sevindim. Geç kalmıştı ama yayınlayım dedim. İyi yapmışım beğendiyseniz :)

      Sil
  7. Merhabalar.. Dağınık annenin etkinliğinden geliyorum, bir kitap sever olarak kendime harika bir blog bulduğumu düşünüyorum:) paylaşımlarınız çok güzel, özellikle de yandaki lincoln sözü süper :) takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz umarım zevkle okur takip edersiniz. Renkli Mutfak çok güzel bir blog ismi resmen gel gel bloguma diyor hemen ziyaretinize geliyorum.

      Sil
  8. Ellerine sağlık güzel bir yazı olmuş. Günümüzde masallarla ilgili tartışılan bir şeyi aklıma getirdi aslında bu yazı. Her masalda bir prenses var ve bir prens (erkek) tarafından kurtarılmak zorunda kalıyor. Genellikle bir başka kadın tarafından zehirleniyor ve ancak prensle evlenerek mutluluğu bulabiliyor. Belki de masalları deşmek demek bu ama bu yönden bakıldığında masallar bile pek masum görünmüyor. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Haklısınız prenses hiç kendi ayaklarının üzerinde duramıyor hep bir erkek kurtarıcı yada hep hemcinsi ile savaş halinde. Ne güzel tesisler yüreğinize sağlık.

      Sil
  9. Dağınık anne ile tanıdım seni iyi ki de tanımışım ne güzel bir yazı olmuş canım benim :*

    Gözde'nin Blog Günlüğü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde'ciğim... ne kadar icten yazmışsın burdan hissettim :) iyi ki bende tanımışım seni :*

      Sil
  10. Keske masal yerine gerçeklerle mi büyütülseydik acaba? Masaldaki gibi olacak samip birçok hatayi yapmazdik belki. Sevgiler.
    Www.deryaninsporgunlugu.com
    Delikizinbohcs.blogspot.co.at

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de... yada herşey masallarda ki gibi olsa ki buda imkansız. Evet gerçekler acıtır ama hazırlar hayata dimi.. tesekkurler yorum icin :)

      Sil
  11. Süper yorumlamışsın şekerim . Takipteyim:) Seni de beklerim
    http://gullugalaksi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmem mi hemen :) beğendiğine sevindim...

      Sil
  12. Kitapçıannem canım ağzına sağlık senin duyguların anlatma şeklin hep çok güzeldi. Nokta atışların hep isabetliydi tıpkı bu yazın gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın cansın. Yorumun ne kadar değerli benim için begenmene çok sevindim figenimmm :)

      Sil
  13. Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş. Kalbimize dokundu. Emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim kalpler temiz olunca dokunuyor sanırım. :(

      Sil
  14. Merhaba
    çok güzel bir yazı olmuş. Bende bloğuma beklerim. Takipteyim.
    http://beydaninkitapligi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin bloguma en yakın zamanda blogunuzu görüşmek üzere. ..

      Sil
  15. Kadın kitabına başladım bugün, üstüne yazına okumam tam tesadüf oldu. Ne güzel anlatmışsın, kadınlığın, kadın olmanın ortak dertlerini..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke olmasa da bunca dert yazmak zorunda kalmasak... beğendiğine sevindim Salincak :)

      Sil
  16. Merhaba, kitapçı annem ne güzel anlatmışsınız öyle yüreğinze sağlık. Ama en çokta sahi kim taktı "Dul Kadın" etiketini hemen... satırı etkiledi beni. Sahi ne zaman takıldı bu etiket kadınlara. Sırf bu etiketi yememek için kaç kadın gördüğü eziyete rağmen "ayağını kırıp oturmak" zorunda kaldı. Haa birde en çokta kadının kadına reva gördüğü bu zulm ne zaman başladı nerde bitecek. Çok anlamlı bir mim olmuş tekrar yüreğinize sağlık.

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmenize çok teşekkür ederim. Maalesef bende çok tanıyorum dul kadın etiketi yememek için boşanamayan susan eziyet gören kadınlarımızı... Biz kadınların en büyük hatalarından biri de bu bence :(

      Sil